Horvátország - repülővel?

2011.02.14. 11:18

Szólj hozzá!

Meredek ötlet? Aki nagyon siet, annak nem annyira. És aki nagyon ráér, talán annak sem… A Malév Zágrábba és Splitbe repül Budapestről. Egy Zágráb oda-vissza jegyet illetékkel együtt 47.000 Ft-ból meg lehet úszni, ha időben foglalunk, cserébe egy óra alatt a horvát fővárosban vagyunk. A spliti járat május végétől üzemel, heti 4-6 alkalommal. A retúr árak 30.000 Ft-tól indulnak (illetékkel együtt). 

Aki közel lakik Pozsonyhoz, érdemes elgondolkodnia a szlovák Danube Wings ajánlatán. Júniustól indul a Bratislava-Zadar és Bratislava-Split járat, 55 euró a legolcsóbb egyirányú jegy. Kassáról Rijekába repül nyáron légitársaság.

Aki nagyon ráér és szeret hajókázni, az foglaljon Wizzair-t Bariba (Olaszország). Időben foglalva 8000 Ft-os jegyet is kifoghatunk. Miután körülnéztünk Bariban, irány a kikötő, a Jadrolinija hajója. Főszezonban, kétszemélyes kabinban 120 euróért szelhetjük át az Adriát és reggelre már Dubrovnikban vagyunk.

A horvát repterek kicsik és barátságosak. Eddig a zágrábi, eszéki, zadari, pulai és spliti reptérhez volt szerencsém, mindegyiken jól szervezetten működtek a dolgok. Zágrábban a transzferbusz rendszeres, a többi reptérre járatokhoz igazított busz jár. (Pula és Split esetében menetrendszeri buszokkal is eljuthatunk a városba.) A horvát repterek másik nagy előnye, hogy általában több várost „szolgálnak ki”: Split reptere Split és Trogir között fekszik, a dubrovniki repülőtér Cavtat városához van közel. Osijek (Eszék) reptere Osijek és Vukovar között fekszik félúton. Rijeka reptere Krk szigetén található, szóval aki eredetileg is Krk szigetre készült, annak ez tiszta főnyeremény.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr672660037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása