A horvát online vasúti menetrend megfejtése

2011.06.01. 11:23

1 komment

 

„Vonatok indulnak és jönnek, de mi nem tudjuk, hogy kire várunk.”

Na, azért ennyire nem rossz a helyzet. Irány a horvát vasúttársaság (Hrvatske željeznice) honlapja (www.hznet.hr), hogy kiderítsük, melyik vonattal kéne továbbhaladni Zágrábból. Semmi gond akkor, ha az ember tud horvátul. Ha nem, akkor sajnos…de nem! Klikk az ENG-re és máris megvan az angol változat. Félig.

De haladjunk lépésről lépésre. A jobb oldali Timetable rovat nálam egy ideje bármilyen relációra hibaüzenettel jön elő (Ty again – jáájj, még a hibaüzenet is hibás!), menjünk tehát a Passenger transport zöld gombjával tovább. Itt a Timetable link már egy használható oldalt dob ki. A Zagreb Gl. Kol. kell nekünk, vagyis glavni kolodvor, főpályaudvar. Tomislav király is itt parkol a lovával, ha neki megfelel, nekünk is jó lesz. Én a tisztánlátás kedvéért csak a kezdő- és végállomást jelölöm be. A dátumválasztásnál jó lenne, ha nem csak max. két hónapos időtávban lehetne vonatokra rákeresni, de ez most így alakul. És itt a táblázat, kicsit összecsúszva, de azért értelmezhető. A vonatszámra való kattintással ellenőrizhetjük a megállókat, ez hasznos, de például Zágráb-Zadar viszonylatban zavaros az egész rendszer, mintha Karlovacon és Kninben lenne átszállás…mintha.

A Pricing information link még megvan angolul, de innentől nincs megállás: jedan smjer – egyirányú, povratna – oda-vissza jegy.  Úgysem kapunk kedvezményt (hacsak nem ISIC kártyánk van), így a Redovita prijevozna cijena vonatkozik ránk, ez a normál jegy (ha nem lett volna magától értetődő). A Pas a kutya jegy, nem értem, miért van belőle kettő, talán a második kutyánál a másodikat kell kiválasztani :). A 2. razred (másodosztály) jó, a vlaknál (vonat) már ki van választva helyettünk a brzi (gyors vonat). A putnički amúgy a személy. Za platiti – ennyit kell majd fizetni.

Ha a menetrend után nem a kék Pricing information linkre kattintunk, hanem a bal oldali Pricing information-ra, azért kijön ez angolul is (a brzi, a putnički, meg a jegytípus kivételével) de ennyit igazán illik tudni horvátul.

És még valami. Az international timetable-re kattintva odadobja nekünk a HZ a Deutsche Bahn honlapját. Köszike.

Horvátország csupa kaland. Nem hiszed? Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr472948212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyné Zsuzsanna 2016.12.19. 11:22:12

érdeklődnék ki tud segíteni!Vonattal mennénk Horvátországba Brodaricára.Meddig tudunk menni vonattal és ha leszáltunk onnan van -e taxi lehetőség vagy gyalog kell mennünk? vagy vonattal is van lehetőség
süti beállítások módosítása