Három különleges szálloda Horvátországban

2011.07.18. 20:23

Szólj hozzá!

Lassan, de megállíthatatlanul bővül a kör, egyre több olyan szálloda születik Horvátországban, amelyik egyedi megjelenésével kitűnik a szépen felújított volt jugoszláv hotelek és a gazdag külföldi nagybefektetők nyaralókomplexusainak tengeréből. Ezekbe a szállodákba mindig véletlenszerűen botlok bele, hol egy magazin oldalain, hol a helyiek útbaigazítása során.

Hotel Boškinac Pag sziget

Találkozásom a Boškinaccal egy autós eltévedés eredménye volt. Hirtelen elfogyott a tenger és azt vettük észre, hogy egy borvidéken járunk. Az út mellett pedig ott állt a kőből rakott Boškinac, csupa zölddel és csenddel körítve. Itt nincs tengerre néző szoba, a teraszról és az ablakokból a környék dombjaira látni, és – ki tudja, miért – ez valahogy nagyon jólesik. Az igazi bónusz az a borászat, amit a szállodát üzemeltető család visz, vacsoránál az ő boraik közül választhatunk.

Goli & Bosi Hostel – Split

Dizájn vagy boutique hotelből akad egy-kettő az Adrián, persze a puccosabbik fajtából. Erre jön egy hosztel Splitben és bebizonyítja, hogy dizájnban olcsón is lakhatunk. Napsárga és fehér – ez a két szín dominál, de nagyon, itt-ott azért bedobnak egy fekete széket, hogy ne vakuljunk el teljesen. A szobák különlegessége a fülke-szerű ágyakban rejlik, amiket függöny választ el a kíváncsi szemektől. Van pár egy- és kétágyas szoba, ezeket aranyárban mérik ugyan, de a fülkeágyak már megfizethetők (29 € főszezonban).

 

 

 

 

Ivica i Marica

Karanac. Így hívják a helyet Eszéktől nem messze, ahová a horvát Jancsi és Juliska (avagy Ivica és Marica) tévedt. Mézeskalács ugyan nincs a falakon, de a tulajdonos család boszorkányos ügyességgel hozta itt össze a falusi turizmus helyi ékkövét. Belül rusztikus a hangulat tölgyfa bútorokkal és fagerendákkal, kívül lovakkal, lócával turbózott falusi környezet. Tényleg mesébe illő.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr403078048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása