Horvátország gyerekekkel

2011.07.27. 16:56

Szólj hozzá!

Tengerpart, halpiac, kikötők nagy hajókkal, akvárium – ezt nyújtja Horvátország ’alapfelszereltségként’ a gyerekekkel érkezőknek. Ha a nyaralásba még egy motorcsónak-bérlés, dzsipes fotószafari a Velebitben vagy egy hajókirándulás is belefér, biztos, hogy lesz mit mesélni otthon a nagyszülőknek. További tippek gyerekeseknek:

  • Mini Croatia

Horvátország kicsiben, Rovinjtól két kilométerre, a Rovinjsko seloba vezető út mentén. 5500 négyzetméteren sorakoznak itt a horvát városok kicsinyített nevezetességei, híres épületei. Van mini állatkert is kecskékkel és kacsákkal. A belépőjegy felnőtteknek 25, gyerekeknek 10 Kn (öt éven alul ingyenes).

 

 

 

  • Liburna Rezervátum

Az Isztrián, Raša falu közelében van az a kis rezervátum, ahol őshonos állatok, lovak, kecskék és főként szamarak élnek. Az állatok itt természetes élőhelyükön, szabadon kószálnak. Évi 500 kunáért örökbe is fogadhatunk egy szamarat.

  • Planetárium és csillagvizsgáló – Rijeka

A Sveti Križ hegyen áll Rijeka 2009-ben épült planetáriuma. Keddtől szombatig 19 és 21 órakor kezdődnek az előadások, a belépőjegy felnőtteknek 20, gyerekeknek 10 Kn.

A múzeum az Osztrák-Magyar Monarchia tengerészetét idézi fel, masszív hajómodell gyűjteménnyel, egyenruhákkal, fegyverekkel, játékokkal. A belépőjegy felnőtteknek 20, gyerekeknek 10 Kn.

 

 

 

  • Etnoland Dalmati

Skanzen-szerű turistacsalogató Drniš közelében (Pakovo Selo). Az idelátogatók többféle programból választhatnak, a népviseletek (šibeniki kapa élőben!), a táncbemutató, a felszolgált ételek autentikusak és érdekesek.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr913104880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása