Szeptember az Isztrián

2011.08.29. 14:51

Szólj hozzá!

Habár a szezon naptár szerint az utolsókat rúgja, az Isztrián azért még marad a nyár egy darabig. Akinek nem adatott meg, hogy nyáron menjen nyaralni (közéjük tartozom sajnos én is), szeptemberben még tud egyet csobbanni és a programokról sem kell lemondania, hála a szezon meghosszabbításán fáradozó helyi turistahivataloknak.

De lássuk, mit kínál nekünk az Isztria szeptemberben! Tizedike a füge napja Barbanban, a főtéren friss és szárított fügét, az ebből készült süteményt és rakiját kóstolhatunk. Egy nappal később, 11-én régi ruhákba öltözött emberek lepik el Buzet faluját, hogy felidézzék az Isztria századfordulós hangulatát. Etnofesztivál lesz itt régi mesterségek bemutatásával, hagyományos isztriai zenével és tánccal, éhen maradni itt sem fogunk. Aki pedig a sok evés-ivás után aktivizálódni szeretne, annak jól jön majd 15-én a szüret Brtoniglában. Itt még azok is bekapcsolódhatnak a munkába, akik azt sem tudják, mit fán terem a szőlő. (Erre is fény derül.) A szüret persze csak egy laza ujjgyakorlat, szeptember 23-25-én következik a Parenzana, egy komoly nemzetközi kerékpárverseny, ami a néhai, Porečből Triesztbe tartó szűknyomtávú vasút vonalát követi, gyönyörű tájakon át. 

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr693188141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása