Trsteno kertje

2011.10.28. 10:11

Szólj hozzá!

Dubrovniktól félórás autóútra fekszik Trsteno aprócska faluja. Mindössze néhány ház sorakozik itt az út mentén, mégis, sokan ellátogatnak ide, hogy megnézzék a néhai Gučetić-Gozze család kertjét, ma arborétumot. Mintha csak a botanikus kert cégére lenne, hatalmas, több, mint 400 éves platán terpeszkedik a főút mellett, mutatván az utat a gazdag vegetációjú kertbe, ahol kaktuszok és pálmák, ciprusok és olajfák között bújik meg a régi arisztokrata család nyári rezidenciája, a híres szökőkút Neptun isten szobrával, valamint a kert többi éke, szobrok és tengerre néző pavilon.

A belépődíj itt is emelkedett, felnőttek 35, gyerekek 20 kuna ellenében juthatnak be a nyáron 8 és 19, télen 8 és 16 óra között nyitva tartó arborétumba.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr623335736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása