Splitből a Hvar szigetre hajóval

2012.04.24. 12:24

Szólj hozzá!

Bár a napokban Horvátországnak is kijut az esős, hideg időből, a hétvégén mégis tettünk egy kísérletet egy dalmáciai hajókázásra. Az esős Splitből Hvarra indultunk hajóval, hogy meggyőződjünk róla, igaz-e a legnaposabb horvát szigetről szóló legenda. Splitben éppen csak elvonultak a felhők, amikor a katamarán elindult.

Split hajókikötő Horvátország.jpg

Hvar szigete Splitből komppal és személyhajóval (ez a katamarán) is elérhető. A személyhajó autókat nem szállít, és egy óra alatt érkezik meg Hvar városba, míg a kompkikötő Stari Gradban található, Hvartól kb. 20 kilométerre, a sziget másik oldalán. A komp jóval lassabban halad, két óra alatt teszi meg a távolságot. És valóban, Hvaron már sütött a nap. Nyakunkba is vettük a sikátorokkal tarkított óvárost és nekiindultunk a Spanyol erődnek.

Hvar óváros.jpg

Hvart a görögök alapították, ők Pharosnak hívták a mai Stari Grad városát. Meg kell hagyni, jó ízléssel választottak helyet: a sok napsütés és a tenger kombinációját fenyvesek és levendulamezők illata teszi teljessé. Rómaiak, szlávok, velenceiek, Napóleon katonái és az Osztrák-Magyar Monarchia elitje – Hvar mindenkit elvarázsolt.

Hvar varázsa téged is érdekel? Foglalj szállást a nyárra itt!

Hvar sziget alkonyat.jpg

Horvátországból sosem elég! Csatlakozz Facebook oldalunkhoz még több érdekességért és gyönyörű fotókért!

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr304470281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása