Reggeli kocogás a Lungomarén

2013.01.31. 21:05

Szólj hozzá!

A reggeli kocogás egészséges. Ahogy az esti séta is. Tengerparton, pálmafák tövében ez különösen igaz; ilyenkor a tengeri szellő bele-belekap a hajunkba, orrunk felé a tenger vagy ciprusok illatát sodorva… A Lungomarén, Opatija 12 km hosszú tengerparti sétányán legalábbis ez a harci helyzet. Egész elviselhető, a klimatikus üdülőhelyként számon tartott Opatija a reggelit előre lemozgó sportembereknek is nagy barátja.

reggel Opatijában.jpgReggeli hangulat a Lungomarén

Kocogás vagy séta közben azért jó, ha vigyázunk. Túl azon, hogy koronás fők nyomdokában lépkedünk a Ferenc József nevét viselő sétányon, lépteinket nem akárkik tekintete vigyázza: a sor a horvát író, Miroslav Krleža szobrával kezdődik, róla egyből lerí, hogy a kényelmes sétát részesítette előnyben a reggeli kocogással szemben. De itt jön Csehov, akinek Sirálya most épp Opatija jelképén, annak a bizonyos lánynak a kezén landol.

Miroslav Krleza szobra Opatija.jpgMiroslav Krleža is itt kószál

James Joyce, Isadora Duncan, Füst Milán, Jókai Mór – néhány híres név csupán a Lungomare régi sétálóiból. Az ő emléküket még a szomszédos Slatina, avagy a Horvát Hírességek Sétányának csillagai sem halványítják el, amik méltó módon állítanak emléket Horvátország kiválóságainak.

Slatina sétány Opatija.jpg
Csillagösvény Opatijában

 

Még több fotót találsz Opatijáról Facebook oldalunkon!

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr695055691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása