Galešnjak – a szerelmesek szigete

2013.02.15. 15:35

Szólj hozzá!

Valentin nap környékén a Galešnjak sziget tulajdonosa különösen elfoglalt. Amióta ország-világ számára kiderült – a Google Earth jóvoltából – hogy a Föld összes szigete közül ennek a horvátországi szigetnek az alakja hasonlít leginkább egy szívre, a tulajdonos Juresko családnak nem sok nyugta van: naponta több száz levéllel bombázzák őket azok a világ minden tájáról érkező szerelmespárok, akik a szigeten szeretnének eltölteni néhány órácskát.

szív alakú horvát sziget.jpgSzív küldi szívesen... (fotó: telegraph.co.uk)

Szerencsére a pašman-szigeti Neviđane és Turanj (Zadartól délre található) között fekvő szív-sziget lakatlan, így a rajta eltöltött meghitt órák teljes zavartalanságban telhetnek. A tulajdonos egyébként bevallotta, hogy korábban már neki is feltűnt, hogy a sziget egy szívre hasonlít, de csak a tömeges érdeklődést látva hitte el igazán, micsoda kincset is birtokol.

(Ha Horvátországba is szerelmes vagy, itt az ideje, hogy csatlakozz Facebook közösségünkhöz. Ők már bevallották!)

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr235082189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása