Mi fog változni július 1-től a Horvátországba való beutazásnál?

2013.06.17. 11:00

Szólj hozzá!

2013. július 1-jén Horvátország belép az Európai Unióba. A horvátországi utazáshoz ezt követően is szükségünk lesz személyi igazolványra vagy útlevélre, csak ezek birtokában léphetünk be az országba. Ugyanez vonatkozik a 14 éven aluli gyerekekre is.

A vámellenőrzés azonban megszűnik a határon. Bosznia-Hercegovinán szintén érvényes személyivel vagy útlevéllel haladhatunk át. A beutazást követően a továbbiakban is be kell jelentkezni 24 órán belül a rendőrségen, illetve a helyi idegenforgalmi hivatalnál. Ha bejegyzett szálláshelyen szállunk meg, akkor ez a szállásadó kötelezettsége. Ha 90 napnál tovább tartózkodunk az országban, a helyileg illetékes rendőrkapitányságon kell regisztráltatni magunkat.

Apartman Senjben Horvátország.jpgA bejelentés a szállásadó kötelessége

A vámmentesen bevihető érték 300 euró lesz szárazföldi belépésnél, légi és vízi közlekedés esetén 430 €.

Ingyenes sürgősségi betegellátást az Európai Egészségbiztosítási Kártya vagy Kártyahelyettesítő Nyomtatvány felmutatásával kapunk, mindkettőt a lakóhely szerint illetékes Megyei Egészségbiztosítási Pénztárnál szerezhetjük be.

Még több Horvátországra vágysz? Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr905365387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása