Dubrovnik, a filmforgatások városa

2013.10.31. 13:20

Szólj hozzá!

A jó hírnév öregbítéséhez Dubrovniknak jól bevált receptje, vagyis forgatókönyve van - csak hogy a filmes témánál maradjunk. A dalmát város olyan filmek és sorozatok történelmi hátterét adta, mint a Trónok harca vagy például a BBC Casanováról készült sorozata. Az idén Brett Rattner Hercules filmjét forgatták Dubrovnikban, az amerikai rendező a „világ legszebb helyének” nevezte a várost.

 

A Trónok harca sorozat forgatása

Az amerikaiak után most egy kanadai valóságshow szereplői repülnek Dubrovnikba. Az Occupation Double olyan forgatási helyszínek után választotta a dalmát várost háttérnek, mint Bora Bora vagy Tokió. Itt a valóságshow kiválasztott szereplőinek egyik feladata a hagyományos dalmát tánc, a linđo lépéseinek megtanulása volt, mégpedig helyi népviseletben. A francia nyelvű műsort hetente átlagosan másfél millióan nézik, ennél jobb reklámról nem is álmodhatna egy folklórprogram.

occupation double Dubrovnik.jpg

Dubrovnik itt éppen hétköznapi drámák helyszíne (Occupation Double)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr125606191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása