Múzeumok Éjszakája újra

2014.01.29. 12:57

Szólj hozzá!

2014-ben január 31-én lesz a Múzeumok Éjszakája Horvátországban. Tizennégy horvát város múzeuma nyitja meg kapuit ingyenesen a nagyközönség előtt, az éjszakába nyúló nyitvatartást tárlatvezetések és programok töltik ki. Lássuk néhányat kedvcsináló gyanánt!

Zadarban, az Antik Üvegek Múzeumában a Halottak városa – Az ősi Zadar necropolisa kiállítás lesz napirenden, a múzeum halljában üvegfúvást lehet majd nézni. A múzeum boltjában 20% kedvezménnyel vásárolhatunk.

Antik Üvegek Múzeuma Zadarban.jpgEbben a gyönyörű épületben kapott helyet az Antik Üvegek Múzeuma

Split ókori elődje, Salona is életre kel. Forró teával és fánkkal (kroštule) a kézben lehet majd végighallgatni a vezetést az antik romok közt. A néhai necropolis, római fürdő és színház maradványai között vidám muzsika is felcsendül, itt-ott római légionáriusok lézengnek majd.

Pulában, az Isztriai Történeti Múzeumban az utazás lesz terítéken. Itt egy, a nyaralásra magunkkal cipelt tárgyakból – kalapok és bajuszkötők, tagsági kártyák - összeállított kiállítást tekinthetünk meg. A tárgyakból jól nyomon lehet követni, hogy pl. az 1930-as években mi volt az, ami nélkül ember nem indult útnak.

És ha már a harmincas éveknél tartunk, Zágrábban, a Tošo Dabac Galéria állandó fotókiállítását élvezhetjük – vagyis magát Zágrábot, a harmincas években.

Rijeka Csillagászati Központjába (Astronomski Centar) látogatni mindig egy élmény, az intézmény ráadásul ötödik születésnapját is ünnepli előadásokkal, interaktív és zenés programokkal.

Még több Horvátországra vágysz? Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr155786890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása