Kirándulás Ugljan szigetére

2011.10.10. 10:25

Szólj hozzá!

Ugljan szigete Zadarral éppen szemben fekszik. Nevét az olívaolajról kapta, olívát mintegy kétezer éve termesztenek itt. Zadarból komppal, közel fél óra alatt közelíthetjük meg. Túl sok látnivalót a sziget nem ígér, nyugodt kikötőket, eldugott strandokat viszont bőven találunk. Mielőtt a komp kiköt Preko kikötőjében, elhalad a pöttöm Ošljak sziget mellett. Egyes kompok itt is kikötnek, aki tömegiszonyban szenved, itt szálljon ki.

Preko Ugljan sziget.jpg

Nem mintha Ugljan a zsúfoltságról lenne híres. A kis halászfalukat itt a Preko kikötőjéből induló buszokkal (vagy persze autóval) közelíthetjük meg. Ha észak felé tartunk, Lukoranba és Ugljanba jutunk, ha délnek, olyan helyek várnak ránk, mint Kali és Kukljica. Még délebben híd köti össze Ugljant a Pašman-szigettel. A pašman-szigeti  Tkonból is visszahajózhatunk a szárazföldre, Biograd na Moruba.

Kukljica Ugljan sziget.jpg

Kukljica kikötője

 

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr903291274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása