A nagy fal Stonban

2011.11.07. 15:41

1 komment

A Pelješac-félsziget nemcsak méreteit tekintve legnagyobb turisztikai látnivalójának ígérkezik a Mali Stonból a szomszédos Stonba átvezető várfal. Itt áll ugyan már pár évszázada a néhai Raguzai Köztársaság jóvoltából, eddig azonban romokban hevert. A felújítási munkáknak hála a 14. századi építmény hamarosan újra régi fényében tündököl majd.

Ston várfal kilátás.JPG

A falon végig lehet sétálni, és bár az építkezés még javában folyik, belépődíjat (30 Kn) azért már szednek. A borsos belépő ne riasszon el senkit: a hegyen végigvezető várfalról olyan kilátásban lesz részünk, amit életünk végéig megemlegetünk. A hegytetőről elénk tárul az egész Kis-Stoni-csatorna, majd a túloldalon a Ston melletti sólepárló. 

Ston várfal1.JPG

A falon végig lehet sétálni

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr973361210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

looky 2011.11.16. 06:51:43

Hát ez tényleg fantasztikus. Ha legközelebb annyira délen járok biztos nem hagyom ki.
süti beállítások módosítása