Túra Omiš várába

2012.01.26. 15:47

Szólj hozzá!

Omišnak két vára van, az egyik az óvárostól pár percre fekvő Mirabela (más néven Peovica), a másik a jóval izgalmasabb Fortica (vagy Starigrad), fent, a város felett emelkedő sziklák csúcsán. Ide felmászni már egy kicsit komolyabb kihívás, de azért nem kell megijedni. Szép lassan induljunk el a Put Borka úton, hogy aztán egy jó 40 perc múlva már a sziklatetőről élvezhessük a csodálatos kilátást.

Omis Fortica erőd Dalmácia.jpg

A 311 méter magasan fekvő várat az omiši kalózok építették, hogy belássák mind a tengerpart, mind a Cetina folyó torkolatát. Írásos források 1423-ban említik először az erődöt, majd miután a kalózokat nagy nehezen kifüstölték innen, a várat meg kellett erősíteni, hogy a törököket féken tarthassák.

Omis vár panoráma.jpg

Ha szeretnél még többet megtudni Omišról, kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr993846321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása