Fast food horvát módra

2012.06.17. 10:37

Szólj hozzá!

Bár a nyári hőségben kevésbé kívánjuk az ételt, de enni azért mégiscsak kell. Ilyenkor jönnek jól az utcai szendvicsbárok vagy apró pizzázók, ahol gyorsan letudva az éhséget, máris indulhatunk (vissza) a strandra.

Horvátországban két különösen kedvenc gyorséttermem van: az egyik egy lánc, a Pizza Cut, ami nevéhez híven (és a híres Pizza Hutra hajazva) pizza szeleteket árul. Pizza Cutot szinte minden nagyobb horvát városban találunk, általában az óvárosban. A kínálat legalább tizenötféle pizzát vonultat fel, szeletenként 8-10 kunáért. Egy egész pizza ára 40 Kn körül van.

Nana bár Zadar buszállomás.jpg

Az abszolút favorit azonban a Nana büfé Zadarban, a buszállomáson. Az itt készített Pile burger (vagyis csirkeburger) az elmúlt évek során annyira a szívemhez nőtt, hogy hármasával vásárolom, ahányszor csak Zadarban járok: egyet helyben fogyasztásra, kettőt elvitelre. Kezdődik ott, hogy a buci korrekt, kelet európai jelleg, vagyis nem mekis mikroszkopikus méretről beszélünk. Ebbe jön az előttünk sütött csirkemell (valódi hús), amire még a sütőlapon rákerül a sajt. Ezt lehet felturbózni kukoricával, majonézzel, csalamádéval, ki mivel szereti. Tehát ha Zadar, akkor Nana büfé, Pile burger (18 kunáért). Strandra, városnézésre, buszos utazáshoz tökéletes!

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr94593410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása