Koprivnica és a biciklizés

2011.04.04. 19:14

· 1 trackback Szólj hozzá!

A magyar határtól alig 10 kilométerre fekvő Koprivnica (Kapronca) néhány éve úgy döntött, hogy újra feltalálja önmagát. A jövőben a biciklizés városa lesz. Az ötlet megvalósításában nem kis szerep jutott a Biciklin old timer kerékpáros klubnak, akik bicikli fesztivállal, versenyekkel és nem utolsó sorban egy szabadtéri múzeummal népszerűsítik a közlekedés eme formáját. A szabadtéri múzeum a „Leonardo da Vincitől napjainkig” nevet viseli, „gyűjteménye” ma már nyolc szoborba öntött kerékpár modellt ölel fel, melyek Koprivnica utcáit és tereit díszítik.

A szobrok és programok persze mit sem érnének kerékpárutak nélkül. Belőlük 75 km készült el az elmúlt pár évben a városban, és 60 km a város környékén. A város annyira belehúzott, hogy 2008-ban elnyerte az Európai Mobilitási Hét egyik díját (lepipálva Frankfurtot és Aradot).

Tavaly májusban két rendőr indult útnak, hogy lebiciklizzen Dubrovnikba. A röpke 750 kilométeres távot 7 nap alatt teljesítették.

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr882799663

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: visit the next website 2018.03.11. 13:12:40

Olasz oldalam: bjjbrindisi.wordpress.com - tucano

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása