Hogyan utazzunk az idén busszal Horvátországba?

2013.03.28. 09:33

1 komment

Akik nem autóval szándékoznak nekivágni idén nyáron a horvátországi nyaralásnak, sokat spórolhatnak az időben lefoglalt buszjegyeken. Rövid összefoglaló következik a Horvátországba induló buszos ajánlatokról.

A Volánbusz 2013-ban június 15-én indítja útnak első járatát az Isztria felé. Rijeka, Opatija, Poreč, Rovinj és Pula szerepel az úticélok között, a reggeli busszal (Budapestről 6 órakor indul) az út porát még aznap lemoshatjuk a tengerparton. Legkésőbb Porečbe fut be ez a busz 17.30-kor, az apartman megtalálása után még itt is bele fog férni egy fagyi az aznapi programba. A buszok szombatonként indulnak útnak és a visszaút is szombaton kezdődik, legkorábban ugyancsak Porečből, 19.30-kor. Egy napot itt tehát még nyerünk és az esti indulással nagyobb az esély a szombati dugó kikerülésére.

buszállomás Rovinjban.jpgIde érkezik meg a buszunk Rovinjban

A Dalmáciába tartó buszok menetrendje pont fordított, ide péntekenként, este 7-kor indul a busz, az éjszakát a buszon kell tölteni, másnap pedig már el is foglalhatjuk a szállást. Zadar az első tengerparti megálló, ide hajnalban ér a busz (4.45-re), épp felkel majd a nap, a legdélebbi megálló pedig Makarska (9 órakor). Dubrovnikba más járat indul (pénteken, 15.15-kor), ami végigteker az autópályán és csak Dubrovnikban áll meg. A jegyek ára változó, érdemes előre foglalni! 13.000 Ft körüli oda-vissza árat még ki lehet fogni Pulába, vagy egy 17.000-et Dubrovnikba (oda-vissza), ami nem rossz, különösen az autópályadíjak ismeretében (csak a Zágráb-Dubrovnik autópályadíj oda-vissza megközelíti a 15.000 Ft-ot). A járatok Budapestről indulnak, de megállnak Siófokon és Nagykanizsán is.

A Volánbusz alternatívája az Orangeways busztársaság. Buszai ugyanúgy a Népliget autóbusz állomásról indulnak, mint a Volánbusz járatai, június 7-től szeptember közepéig. Mind az Isztriára, mind Dalmáciába péntek éjjel indul a busz, hogy másnap bár fáradtan, de egy horvát piacon vásárolt reggelivel indítsuk a napot.

piac Zadarban.jpg
Reggeli piac Zadarban. A buszról le, és már kezdődhet is a vásárlás!

A retúrjegyek ára 18.990 Ft-nál kezdődik. A legutolsó desztináció Dalmácia esetében Split, az Isztrián pedig Pula. Visszafele szombat este indulnak a buszok és Nagykanizsán, Siófokon és Székesfehérváron is megállnak.

Még több Horvátországra vágysz? Csatlakozz Facebook közösségünkhöz!

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr915177145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zszsi 2018.03.09. 13:26:11

Szeretnénk Porecba,a Hotel Delfinbe busszal eljutni Bp-ről.Tudna vki segíteni ? Melyik irodához forduljunk ?
süti beállítások módosítása