Dubrovnik, az esküvők városa

2014.02.21. 17:07

Szólj hozzá!

Dubrovnik kétségkívül Horvátország egyik legromantikusabb városa, így népszerű esküvő helyszín is. Az óváros gyönyörű épületei a kék tengerrel karöltve tényleg tudnak annyira emlékezetes hátteret biztosítani egy-egy kézfogónak, amit még a vendéglista legalján szereplő meghívottak is boldogan emlegetnek fel évek múltán is.

esküvő Dubrovnikban.jpg

A szépségnek azonban, mint mindenhol, Dubrovnikban is ára van. Az esküvőszervező irodák nem véletlenül nem furcsán hangzó horvát, sokkal inkább egy külföldinek – leginkább angolszásznak - is ismerősen csengő névvel hirdetik szolgáltatásukat. Az exkluzív és luxus jelzőkben bővelkedő cégnevek és hirdetések javára legyen írva, hogy a szolgáltatások közé a még egyedibb végeredmény jegyében hagyományos horvát elemeket – úgymint klapa (dalmát kórusének) vagy dalmát bárkán való érkezés/utazás - is megpróbálnak a programba csempészni.

És ha már az angolszász – leginkább angol és ír - esküvőre készülőkről van szó, ne felejtsük, a mediterrán esküvő mellett nemcsak az alacsonyabb árfekvés szól, hanem az is, hogy Dél-Dalmáciában az időjárás nagy eséllyel nem tesz keresztbe a szabadtéri esküvőn.

Dubrovnik esküvő 5.jpeg

Csalogató kép egy esküvőszervező honlapjáról

Az esküvőszervező cégek természetesen a hivatalos papírokkal való bíbelődés és tolmácsolás terhét is leveszi az ifjú pár válláról, akiknek így nem marad más dolga, mint eldönteni, hogy a tengerparton mezítláb, egy szigeten, esetleg egy középkori palota falai közt szeretnék-e kimondani azt a bizonyos boldogító igent.

Az esküvő előtt a házasulandók rövid városlátogatáson vesznek részt, itt választhatják ki az esküvő helyszínét. A polgári esküvő legnépszerűbb helyszínei közé tartozik a Sponza Palota és a Rektor Palota átriuma, ami pedig a templomi esküvőt illeti, a paletta Dubrovnik híres templomaitól (pl. Szent Balázs-templom, Mária Mennybemenetele katedrális) az apró hegyi kápolnákig terjed (a Mamma Mia film zárójelenete óta utóbbiak iránt valószínűleg megugrott az érdeklődés). Az első hitvesi csókot pedig mi más is követhetné, mint stílusosan egy tengerre néző teraszra szabott lakodalom vagy fogadás egy ringatózó hajó fedélzetén.

Aztán jöhetnek újra a szürke hétköznapok...

 

Még több Horvátországra vágysz? Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr735825807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása