Minden csupa illúzió?

2015.07.10. 16:40

Szólj hozzá!

Nem elég Zágrábnak az Összetört Szívek Múzeuma, itt egy újabb furcsaság, az Illúziók Múzeuma, ahol rövid időn belül bebizonyosodik, hogy semmi sem az, aminek látszik. (Az Összetört Szívek Múzeumának egy-egy adományozója erre már korábban rájött.)

illuziok_muzeuma_zagrab_2.jpg

A térség legnagyobb hologram gyűjteménye siet itt a szemünk segítségére, hogy optikai illúziók által túljárjon a tulajdon eszünkön. A végtelen szoba vagy a törpék és óriások szobája twin peaks-i hangulatot idéz, a gravitáció szobában meg minden a feje tetejére áll. Vagy az oldalára. Legalábbis úgy tűnik.

illuziok_muzeuma_zagrab1.jpg

A 40 kunás belépőjegy (ez sajnos nem illúzió!) a játékszoba használatára is feljogosít, a tévedés itt is garantált. És ha még ez sem volt elég, hazavihetünk valami trükkös játékot a múzeum boltjából az ismerősöknek, frusztrálódjanak ők is bátran egy-egy vizuális dilemmán.

Legutolsó tippünk: a múzeum a zágrábi sétálóutcán, az Ilica 72. előtt található. Sétáljunk kicsit odébb, a 15-ös számig, aztán Kraš Choko Bar étlapja láttán folytathatjuk a fejtörést.

A fotók forrása a múzeum honlapja.

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr337616006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása