Valentin nap az Összetört Szívek Múzeumában

2012.02.13. 19:03

Szólj hozzá!

összetört szívek múzeuma zágráb.jpgBár állítólag a Valentin nap a szerelemről szól, a zágrábi Összetört Szívek Múzeuma látogatóinak száma ezen a napon általában mégis megduplázódik. A két évvel ezelőtt alapított múzeum népszerűsége a nyitás óta töretlen, tárlata a világ minden tájáról érkezett egykorvolt szerelmesek relikviáiból áll össze: van itt jelentőségéből sokat veszített Valentin napra kapott plüssmackótól kezdve betörött orrú kerti törpéig sok minden. A törpe – az adományozó magyarázata szerint - a szakításkori veszekedés alkalmával fejelte le a hűtlen vadiúj autóját…

A múzeumban a közel ezer darabos gyűjteményből mindössze 100 kerül kiállításra, így a kiállított tárgyak gyorsan váltakoznak. Ráadásul folyamatosan érkeznek az újabb darabok a világ minden tájáról, Szingapúrtól Londonig. A múzeum alapításának ötlete egyébként szintén egy pártól ered: Dražen Grubišić és Olinka Vištica így tettek méltó pontot megfeneklett kapcsolatuk végére.

A múzeum Zágráb Felsővárosában, a Ćirilometodska 2. alatt található. Télen (május végéig) minden nap 9-től 21 óráig tart nyitva és 20 Kn ellenében látogatható.

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr614102070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása