Mégis megépül a golfpálya Dubrovnik felett

2013.08.14. 10:55

Szólj hozzá!

Hiába a lakosság tiltakozása, úgy tűnik, mégis megépül a giga golfpálya a Dubrovnik felett magasodó Srdj-hegyen.

Ahogy arról egy korábbi bejegyzésben már írtam, a Srdj-hegy tetejére épülő, apartmanházakkal és szállodákkal tarkított golfpálya és sportcentrum terve már hosszú évek óta napirenden van a dalmáciai városban. Az óriásberuházás ellenzői a környezetre és magára az UNESCO Világörökség címmel rendelkező városra gyakorolt káros hatásoktól tartanak és ingatlanspekulációt sejtenek a háttérben. Az általuk kezdeményezett április végi szavazáson valamivel több, mint 11.000 lakos vett részt, és bár 84%-uk a beruházás ellen szavazott, a városvezetők az alacsony részvételre hivatkozva (a dubrovnikiak 30%-ka ment el szavazni) zöld utat adtak a golfpályának.

A kedélyek azóta sem nyugszanak a dalmáciai városban. A július 30-ki városi közgyűlésen a városvezetők engedélyezték a hegytetőre szánt terveket, így már semmi sem áll a beruházás útjában. A közgyűlés alatt a golfpálya ellenzőit tömörítő Srđ je naš csoport tagjai nem tágítottak a városháza elől, plakátjaikkal „megvett” városvezetőkre hívták fel a figyelmet.

Apartmanok a horvát tengerparton.jpg

Eltúlzott apartmanépítés egy "szép" példája Dragéban 

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr955460187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása