Mi az a glamping?

2014.04.27. 14:06

Szólj hozzá!

Erre a még sosem hallott szóra bukkantam a minap egy magazinban néhány megkapó kép társaságában. Nem kellett sok kutakodás az interneten, rövid idő alatt kiderült, hogy a glamping a glamorous és camping szavak kombinációjából született kifejezés.

Velebit glamping Horvátország.jpg

A Velebit, egy horvátországi glampingezés ideális helyszíne

Egy glamping szálláshelyeket értékesítő honlap kínálatát böngészve úgy tűnik, hogy az újkeletű szó valójában eléggé tág fogalom; az afrikai luxus lodge-októl kezdve az erdei faházig sok mindent felölel. Ami viszonylag konkrét kritériumnak látszik, az az, hogy a szálláshelyek ötvözik a természet közeliséget a különlegessel. A Glamping Hub honlapján a jurtától a fára épült házakig sokféle szálláshelyből csemegézhetünk.

glamping Horvátországban.jpg

Hangulatos indiánsátor-belső

A klasszikus kempingezéssel ellentétben glampingezve nem kell sátor felveréssel vagy matracpumpálással bíbelődnünk; a kínált szálláshelyek többségén kiváló minőségű ágyakon hajthatjuk álomra a fejünket.

Horvátországban egyelőre három szálláshely viseli magán a glamping jegyeit, mindegyik a Velebit-hegységben található. A természet közelsége adott, ahogy a gyönyörű hegyes környezet is, különlegességben nálam az indián tipi sátrak viszik el a pálmát a faházak elől, bár ezt a szobabelsőt elnézve szívesen itt töltenék egy téli éjszakát.

glamping Horvátország.jpg

 

Horvátországról további érdekességeket Facebook oldalunkon találsz. Csatlakozz hozzánk!

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr606092551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása