Dubrovniki Nyári Fesztivál

2011.07.16. 11:12

Szólj hozzá!

Javában zajlik a Dubrovniki Nyári Fesztivál (július 10. - augusztus 25.), aminek programjában vannak ugyan színházi darabok és kiállítások is, de leginkább a komolyzenei koncertek viszik a pálmát. A történelmi „díszletek”, úgymint a Rektorpalota átriuma, a Revelin-erőd, a Ruđer Bošković tér stb. között szimfonikus és kamarazenekarok zenélnek, és több ízben színpadra lép a híres dubrovniki Linđo néptáncegyüttes is. A linđo Dubrovnik, valamint Konavle régiónak hagyományos tánca, amit egy jellegzetes dél-dalmát hangszerrel, a lijericával kísérnek. A nyári fesztiválon fellépő Folklore Ensemble Linđo ennek a táncnak a leghíresebb képviselője.

A programban az éppen zajló Pulai Filmfesztivál díjnyertes filmjeit is levetítik. Az előadásokra jegyeket a www.ulaznice.com oldalon vehetünk (kb. 75-300 Kn). 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr313071852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása