Profesor Baltazar

2010.10.20. 17:26

Szólj hozzá!


Ez a poszt szigorúan a 30 éven felülieknek szól! Ők azok, akik még emlékezhetnek Baltazár profra az Esti meséből.

Ez a bohókás tudós, aki 1967-ben került először képernyőre, rendkívül népszerű most is hazájában ... naná, hogy megint Horvátországról van szó.

A figura megálmodói a Zagreb Film animációs iskolájának alkotói, Zlatko Grgić, Ante Zaninović és Boris Kolar voltak, a Balt, Balt, Baltazar… kezdetű legendás opuszt Tomica Simović szerezte.

Akik nem emlékeznének pontosan, a professzor Baltazár városban tevékenykedik. Az itt lakók életében kb. olyan szerepet tölt be, mint Törppapa a Hupikék Törpikék gombafalujában: bármilyen gikszer esetén bátran lehet hozzá fordulni, mert rövid töprengés után (közben fel-alá járkál :) máris megvan a megoldás! A mentő ötlet persze még végig kell, hogy menjen a laboratórium vérkomoly felszerelésén, hogy elnyerje elixír formáját. Merthogy ebben a formában a leghatásosabb.

A rajzfilm nagyon népszerű volt számos európai országban, különösen a skandináv államokban, Horvátországban pedig ma is többen követelik vissza a képernyőre. Az okos professzor leleményes megoldásai ma már DVD-n is megvásárolhatók.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr422386537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása