Sibenik féltve őrzött titka

2011.04.25. 15:56

Szólj hozzá!

Sok ferences kolostor van Horvátországban és a szerzetesek nem vesztegetik az idejüket; példának okáért Makarskán a híres Kagylómúzeum anyagának szorgalmas gyűjtögetésével, Dubrovnikban egy majd’ hét évszázados gyógyszertár üzemeltetésével gyarapítják az ország kulturális örökségét.

Šibenikben is kitettek magukért a ferences barátok, olyan hetyke kis botanikus kertet varázsoltak az óváros közepére, hogy öröm nézni. Az obligát látnivalók, a Kralja Tomislava utca palotái és a tényleg egyedülálló šibeniki székesegyház megtekintése után megjár a pihenés a turistának, irány tehát az árkádos városháza melletti lépcsősor (bal oldalt). Ezen felkaptatva és a táblákat követve ha nem is könnyen, de eljutunk a ferencesek kis oázisába.

Mellette kis kávézó, lehet hűsölni és fagyizni a napernyők alatt. Aztán indulhat tovább a túra felfele, a Szent Mihály erődbe…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr292854232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása