A szárítás miatt két napig tartott, de elkészült. Kis jóindulattal hasonlít az eredetire, de úgy érzem, van még hova fejlődni. Többen megkóstolták, volt, akinek ízlett, volt, aki nem találta elég édesnek. Mentségemre szolgáljon, hogy a pagi apácák titkolózása miatt a sötétben tapogatózom. Így hát nem marad más hátra, minthogy Pelikán szavainak szellemében kijelentsem: Kicsit száraz, kicsit édes, de az enyém.
Hozzávalók: 5 tojás, 8 dkg cukor, 3 csomag vaníliás cukor, 40 dkg liszt, 20 dkg mandula, citromhéj, egy ek. rum, ánizs ízlés szerint.
A hozzávalók összekeverése
A tojásokat, cukrot, vaníliás cukrot összekeverem és fokozatosan hozzáadom a lisztet. Mehet bele a citromhéj, a mandula, a rum és az ánizs. Addig keverem, amíg egy kissé nyúlós masszát kapok.
Szárítás előtt
A tésztát rolád formára alakítom és 120 fokon (légkeverés nélkül) egy órát sütöm, jobban mondva szárítom. (Tegyünk alá alufóliát, hogy megkíméljük magunkat a sütőlap későbbi kapargatásától.) Ezután jön az egy napos pihenőidő. Másnap a tésztát vékony szeletekre kell vágni és tovább szárítani 60 fokon, kb. 35 percig.
Édes tejeskávéval a legfinomabb.