Rijeka karneváli lázban ég

2013.01.17. 19:14

Szólj hozzá!

A mai nappal újra indul az „ereszd el a hajam” szezon Rijekában, a Rijekai Karnevál a 30. születésnapját ünnepli az idén. Most is közel száz csapat bújik színes ruhákba és masírozik végig a városon, a zászlókba és szalagokba öltöztetett Korzón. Február 2-án az autók is jelmezt öltenek; a Párizs-Dakar rally paródiájaként elhíresült Pariz-Bakar autós felvonulás a karnevál egyik legvidámabb programja.

Rijekai karnevál.jpgA Korzó Rijekában, karnevál idején (fotó: rijecki-karneval.hr)

A koncertekkel, gyerekfelvonulással, pizsama partikkal megspékelt karneváli időszakból a snowboardosoknak is kijár egy nap: ez január 6-a, a Carnival Snowboard Session dátuma. A tengertől pár méterre felállított rámpán a helyi hódeszkás erők mutatják majd be, mit tanultak az elmúlt egy év során.

Rövid ízelítő a karneváli hangulatból (vigyázat! Ketchup song horvátul! :)

Horvátország nem csak a karneváli időszakban buli. Csatlakozz hozzánk a Facebookon és tudj meg még többet erről az országról!

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr285024059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása