Hogyan legyen szerencséd Horvátországban?

2010.12.23. 13:36

Szólj hozzá!

Eljutottál Horvátországba? Ez már önmagában szerencse. A többnapos gondtalan nyaralást azonban már útközben be lehet biztosítani. Először is állj meg Zágrábban és keresd fel a Dolac piacot. Könnyű megtalálni, a székesegyháztól csak pár lépés. A piac tetején áll a legendás nevettető, Petrica Kerempuh szobra. Egy fénykép Petricával és már mehetsz is tovább. 

Másik tippünk Grgur Ninski püspök szobra Splitben, a Diocletianus Palota tőszomszédságában. Végy példát a helyiekről és simítsd meg a szobor nagylábujját. A bal lábról van szó, el ne téveszd! Megvan? Máris nyugodtan hátradőlhetsz. Minden el van boronálva.

Keringenek még legendák a rijekai Morčiči (szaracénfejes ékszer), illetve a Varjú-tó (Vransko jezero) vizének szerencsét vagy legalább egy kis jót hozó hatásáról, de ezek nem bizonyított tények. Szemben az előző kettővel.

Egyszóval most már bátran indulhatsz Lošinjra delfinnézőbe vagy Dubrovnik óvárosába parkolóhelyet keresni. Minden sikerülni fog!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr132534668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása