Pop, csajok, Horvátország, satöbbi

2011.06.10. 08:21

Szólj hozzá!

Nekünk, magyaroknak nem kell a szomszédba menni néhány jó kis zenei fesztiválért, pedig akár mehetnénk is. A horvát tengerparton az idén is egymást érik majd a könnyűzenei ünnepek, ezekből válogattunk.

InMusic Festival, Zágráb

június 21-22.

Nem tengerpart ugyan, de közel van. Az idei hatodik InMusic fesztiválra többek között Jamiroquai, az Arcade Fire, a Cypress Hill és a Grinderman jelentkezett be. A helyszín a Jarun-tó, Zágráb délnyugati részén. Itt lehet majd kempingezni is, a kétnapos belépőjegy ára 440 Kn, napijegyet 350 kunáért vehetünk. A kempingjegy 150 Kn.

 

The Garden Festival, Petrčane

július 6-13.

Ha a Petrčane név nem is mond sokat, a Zadar azért biztosan ismerős. A The Garden az ötödik szülinapját ünnepli, Petrčane 2006 óta van jelen Európa fesztiváltérképén. Ez a fesztivál különösen angolszászokat szórakoztat, a 90 fontos jegyárban pedig sajnos nincs benne néhány olyan program (pl. a party az Argonaughty hajón), ami véleményem szerint a The Garden alapfelszereltsége. Néhány éve a látogatók számát limitálták, ezzel egy időben viszont a fesztivált meghosszabbították még egy hétvégével, vagyis van egy Double Whammy (július 6-18-ig, 140 font) azoknak, akiknek nem akar kimenni a bugi a lábából egy hét alatt (vagy későn kaptak észbe, és már elfogytak a Garden jegyek).

 

Enter Festival, Split

augusztus 4-6.

Split sem akar lemaradni fesztivál téren. A tavalyi indított Enter Fesztivál az idén folytatódik a Bačvice strandon. Jönnek a DJ-k szerte a világból (köztük Axwell, Laidback Luke, Homeaffairs), hogy megmozgassák a napozásban eltunyult testeket. A jegyárak barátinak mondhatók, a napijegy 14, a háromnapos jegy 28 euró most még, de a fesztivál közeledtével hónapról hónapra drágul, érdemes tehát most bevásárolni.

Terraneo, Šibenik

augusztus 9-13.

A Terraneo az ökofesztivál címkével hódít. Nekem ez egy picit sántít, mert azon túl, hogy van néhány workshop a környezetvédelemről és a fesztivál logója egy teknős, más öko dolog nem jut eszembe a Terraneo kapcsán. Hogy a fellépő The Bambi Molestersről már ne is beszéljünk… A jegy az ötnapos fesztiválra most 320 Kn, ha kempingezni is szeretnénk, akkor 420 Kn. Későn ébredőknek itt is többet kell majd fizetni. 

És még nem esett szó Novaljáról, de az megér egy misét. Egy külön blogbejegyzést mindenképpen.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr272972350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása