Dubrovnik drágább, mint London?

2012.01.16. 13:11

Szólj hozzá!

Egy árakat összehasonlító amerikai utazási oldal (priceoftravel.com) 40 európai várost hasonlított össze olcsóság tekintetében. Az összehasonlítás alapjául olyan tényezőket választottak, mint a legolcsóbb, de jó fekvésű szálláshely, tömegközlekedési árak, egy híres látnivaló ára, étel és helyi sör/bor árak.
A pálmát Bulgária fővárosa, Szófia viszi napi átlagos 23,71 dolláros költséggel, Budapest a 3.(!) helyen áll 30 dollárral. Zágrábban ezzel szemben napi minimum 43 dollárból lehet kijönni, ami európai viszonylatban még olcsónak számít. Ezzel szemben a 21. helyre került Dubrovnik igencsak drága, árak tekintetében Madridot és Londont is lepipálja.
 

Az indexek kialakításakor biztosan bonyolult számításokat végeztek a PriceofTravel munkatársai, talán ez a bonyolultság vezetett félre. Bárhogy is számolom, még ha a hostelek árában lehet is 1-2 dolláros árkülönbség, a London Eye-ra szóló legolcsóbb jegy (kb. 27 $) és a dubrovniki libegő retúr ára (13 $) között mégiscsak van egy hajszálnyi különbség, Dubrovnik javára. Nem beszélve a tömegközlekedésről, persze egy 40 ezres város 10 kunás (1,7$) buszjegyét nehezen lehet összehasonlítani egy tízmilliós világváros tömegközlekedésének áraival. Ugyanígy Dubrovnik repteréről 35 Kn-ért (kb. 6$) jutunk be a városba, míg London esetében ez minimum 9£ (13,7$).

Nagyon úgy tűnik, hogy ez a lista sántít egy picit. Dubrovnik nem olcsó hely, de nehéz elképzelni, hogy drágább, mint London, Dublin vagy akár Prága. Mindenesetre a jó idő és a mediterrán hangulat itt is megfizethetetlen.

További Horvátországgal kapcsolatos híreket és fotókat Facebook oldalunkon találsz. Csatlakozz hozzánk!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr83555013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása