Séta a Szent Péter félszigetre

2012.05.12. 10:36

Szólj hozzá!

Makarska városát vagy a fölötte magasodó Biokovo hegyről, vagy a Szent Péter félszigetről lehet a legjobban belátni. És míg a Biokovora felmászni felér egy kisebb kihívással, a Szent Péter félsziget csupán egy rövid, kellemes sétára fekszik Makarska tengerparti, pálmafákkal szegélyezett sétányától.

Makarska szent Péter félsziget.jpg

A 700 méter hosszú félsziget nagyobb részét sétálóutakkal keresztülszőtt erdő borítja. A kikötőhöz közeli oldalon Szent Péter hatalmas szobra áll, kezében a mennyország kulcsával. Az idehelyezett padokról nagyszerű kilátás nyílik a kikötőre, a szemben fekvő Osejava-fokra és a tengerre.

Makarska riviéra Szent Péter szobra.jpg

Körbesétálva a félszigetet az apró 15. századi Szent Péter-templomhoz és a félsziget csúcsában található világítótoronyhoz jutunk. Innen pár lépésre, a Donja luka öbölben terül el Makarska aprókavicsos, kék zászlós strandja.

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr94503815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása