Split-Trogir busszal

2011.05.13. 13:27

Szólj hozzá!

A Splitben nyaralóknak szinte már kötelező ellátogatni Trogirba, Horvátország egyik legősibb városába. Trogir mindössze 28 kilométerre fekszik Splittől, a két város közötti partszakasz a Hét kastély öble néven ismert.  A mára Kaštela üdülőfaluvá összeolvadt parton régen hét erődszerű kúria sorakozott a köréjük épült házacskákkal. A busz vagy Kaštelán keresztül vagy az autópályán fog elvinni bennünket Trogirba.

A menetrendszerinti 37-es busz hétköznapokon húszpercenként, vasárnap félóránként közlekedik Splitből Trogirba. A Domovinskog rata út melletti buszállomásról indulnak a buszok, ez az óvárostól (Diocletianus palota) 10 perces sétával érhető el. A jegy ára 20 Kn egy útra. Trogir buszállomása rögtön az óváros mellett van.

Itt állnak meg azok a távolsági buszok is, melyek a spliti kikötő melletti buszállomásról indulnak. Ez az állomás jóval közelebb van az óvároshoz. Ezek a nem falujáró buszok, megállás nélkül, az autópályán tekerik le az utat Trogirig. A jegyárak társaságonként változnak, de csak pár kunás különbség van. (A legutóbb 16 kunát fizettem az AK Split busztársaság járatán.) 

Amint leszálltunk Trogirban, még beugorhatunk a szomszédos piacra egy almáért vagy burekért, aztán át a hídon, irány az óváros!

Még több Horvátországra vágysz? Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr962900645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása