Miért jók nekünk a horvát repterek? (2.rész)

2011.06.19. 09:19

2 komment

A zágrábi reptér

Zágráb reptere a várostól 17 kilométerre, délre található, a magyar határtól (Letenye) pedig 250 kilométerre. Az úticél kínálat kisebb a budapestinél, és ami az európai városokat illeti, nagyon hasonló.

Akinek Zágráb mint kiindulópont szóba jöhet, mindenképpen érdemes összehasonlítania az árakat. (Pl. az Easyjet dortmundi járata szinte mindig olcsóbb, mint Budapestről.) Az árak mellett persze a menetrend is fontos, ha Budapestről a kívánt napon nincs járat, Zágrábból még lehet.

A Croatia Airlines járatai

A horvát légitársaság szinte minden olyan horvát városba repül Zágrábból a nyáron, ahol van reptér. Dubrovnik, Split, Zadar, Pula, valamint Brač szigete (Bol) szerepel a belföldi kínálatban, az átlagár 380 Kn (kb. 15 000 Ft) egy irányba, illetékkel. Két éven aluli gyermekek a Croatia Airlines belföldi járatain ingyen utaznak és lehet háziállatot is vinni.

Ami a külföldi járatokat illeti, nekem még nem sikerült olcsó jegyet találni ezzel a légitársasággal.

Eljutás a reptérre

A vonatos megoldás kifejezetten olcsó (a retúrjegyre 60%-os kedvezmény jár), de nem mindig megbízható. Ha a repülő és a vonat menetrendjét össze lehet kombinálni, a vasútállomásról vagy átsétálunk a buszpályaudvarra (15 perc gyalog), vagy villamosozunk (három megálló a 2-es vagy 6-os villamossal, 8 Kn). A zágrábi buszpályaudvarról félóránként indulnak transzferbuszok a reptérre, a jegy ára egy irányban 30 Kn.

Ha az autó mellett döntünk, az autópályadíj a határtól 36 Kn (kb. 1400 Ft).

Parkolás

A parkolást a zágrábi reptéren csak órákban számolják. Három parkoló van, az 1-es és a 3-as parkolóban az első három óra 15 Kn, a 2-esben 10 Kn. Ezután 3, illetve 2 Kn az óránkénti tarifa. Így kalkulálva a budapestihez hasonló árakat kapunk (kicsit kevesebb, mint 3000 Ft/nap).

A zágrábi reptér egyébként fejlesztés előtt áll (rá is fér), a jelenlegi terminál a jövőben állítólag csak fapados légitársaságokat fog fogadni, és épül majd egy új terminál. A tervek grandiózusak, az építkezés a tervek szerint 2012 tavaszán kezdődik el.

1.rész (az eszéki repülőtér)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://isztranauta.blog.hu/api/trackback/id/tr432996683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

runner78 2011.07.12. 11:25:50

Én érdeklődnék, hogy Július végén vonattal fogok beérni Zagrádba, de 23.30-kor.
Ha átmegyek a buszállomásra, akkor is lesz járat a repülőtérre?
A repülő reggel fog indulni 7-kor.

Isztranauta · http://www.isztranauta.hu/ 2011.07.14. 09:32:28

Hétfőn, csütörtökön és pénteken az első busz 4.30-kor indul a reptérre. A hét többi napján 5.00 órakor. További kérdés esetén az info@isztranauta.hu címre írj!
süti beállítások módosítása